Cu 18 actiuni de prevenire pentru combatarea contrabandei realizate de Inspectoratul Judetean de Politie Ialomita in anul 2016, se afla cu 88% sub media actiunilor pe tara

In anul 2016 Inspectoratul Judetean de Politie Ialomita a realizat/identificat/constatat urmatoarele in domeniul contrabandei:

Cele mai putine actiuni de prevenire pentru combaterea contrabandei au fost realizate de catre Inspectoratul Judetean de Politie Bacau – 1 actiune iar cele mai multe actiuni au fost realizate de catre Inspectoratul Judetean de Politie Cluj – 2167 actiuni.

Cele mai putine dosare penale de contrabanda au fost inregistrate la Inspectoratul Judetean de Politie Brasov – 3 dosare iar cele mai multe dosare penale de contrabanda au fost inregistrate la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – 320 dosare.

InfoCons a realizat in Parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Politia de Frontiera Romana si Ministerul Finantelor Publice Campania Nationala “Stop contrabandei! Ia atitudine!”

Campania are drept scop informarea, educarea si intarirea capacitatii institutionale pe tema Contrabandei la nivel national, in vederea crearii unei stari de spirit necesare pe diversele paliere ale societatii de la nivelul cel mai de jos si pana la varf.

In cadrul Campaniei a fost realizat un studiu la nivel national cu privire la actiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei realizate, cazurile de infractiune de contrabanda identificate, tipurile de obiecte ce au facut obiectul contrabandei, dosarele penale inregistrate.

Institutiile implicate in cadrul acestui studiu sunt : Politia de Frontiera, Inspectorate Judetene de Politie, Servicii judetene de politie transporturi, Inspectorate de Jandarmerie, Tribunale, Judecatorii, Parchete, Primarii, Directii Vamale.

Pentru detalii suplimentare click AICI

Studiul este realizat in cadrul Campaniei Nationale “Stop contrabandei! Ia atitudine!” cu sprijinul BAT

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom